joi, 13 mai 2010

SINDICATUL LIBER MIŞCARE-COMERCIAL „DOBROGEA” CFR MEDGIDIA
PROTEST
Adresat tuturor celor care mai au urechi de auzit şi ochi de văzut !
Un raport al Parlamentului European arată că decesele prin sinucidere cauzate de depresii cronice fac mai multe victime în UE decât accidentele din trafic. Reprezentanţii Parlamentului îndeamnã statele membre sã ia în calcul programe de prevenire a acestei afecţiuni psihice. „O problemã importantã este că pacienţilor care suferă de tulburări psihice nu li se acordă ajutor într-un stadiu incipient al afecţiunii“, a spus raportorul Evangelia Tzampazi. Din cele aproximativ 59.000 de sinucideri anuale în UE, 90% sunt atribuite unei tulburări psihice. Se estimează că până în 2020, depresia va deveni cea mai obişnuită boală în lumea dezvoltată.
Sinuciderile cauzate de depresii cronice fac mai multe victime în UE decât accidentele rutiere.
Potrivit raportului PE, condiţiile de muncă joacă un rol important în sănătatea mintală a populaţiei: “Anumite tehnici manageriale, lipsa de comunicare, hărţuirea, zgomotul, volumul de muncă excesiv şi lipsa siguranţei la locul de muncă alimentează stresul, contribuie la apariţia tulburărilor mintale şi determină lucrătorii să solicite pensionarea anticipată sau pensionarea pe caz de invaliditate.” Şomajul şi lipsa unei siguranţe financiare sunt alţi doi factori care ne pot dezechilibra mental, mai notează raportul.”
Stimaţi colegi, suntem în faţa unui fapt fără precedent în istoria căilor ferate române. Pentru prima dată guvernul, chipurile la presiunea opiniei publice, vrea să reducă salariile şi la regiile, companiile şi societăţile comerciale cu capital majoritar de stat. Evident, CNCFR este una dintre acestea. Măsura, dincolo de pretextele cu criza şi solidaritatea (când s-a furat a fost cineva solidar cu noi?), este încă un atentat la siguranţa circulaţiei pe calea ferată (puteţi să vă ştergeţi cu SMS-ul unde vreţi) dacă citim cu atenţie cele de mai sus, din raportul PE!
Documentul privind diminuarea drepturilor salariale precum şi impozitarea bonurilor de masă, a permiselor de călătorie şi a altor forme de câştig este deja redactat, trebuie găsită calea legală de materializare a actului în sine! Având în vedere starea deplorabilă a infrastructurii feroviare, a modului în care s-au făcut mişcările de restructurare şi reorganizare a sectorului, micşorarea salariilor ar reprezenta bomboana pe coliva CFR! Ne declarăm total împotriva unei astfel de măsuri, nu ni se pare logic ca oamenii care concură la siguranţa circulaţiei să mai primească încă o lovitură după toate celelalte prin care au pierdut mai multe drepturi băneşti! O eficientizare normală a structurii CFR ar conduce, cu siguranţă, la o mai mare economie la fondurile de salarii pe care statul NU LE ACORDĂ CNCFR! Ele provin din surse proprii, din TUI şi alte încasări, mai mult, se varsa bani la bugetul de asigurări de sănătate, sociale, şomaj!
În numele tuturor adresăm acest PROTEST tuturor structurilor de decizie şi cerem renunţarea la diminuarea salariilor noastre! Vă vom anunţa calendarul mişcărilor de protest iniţiate de FNFMC la care vă aşteptăm să participaţi în număr cât mai mare, măcar acum în ceasul al doisprezecelea! Informaţii şi pe blogul sindicatului http://slmcdobrogea.blogspot.com/, păreri la e-mail slmcdobrogea@yahoo.com.
PREŞEDINTE VICEPREŞEDINTE INFRA
ISA METIN CREŢU VIOREL

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu